Kinderen

Baby’s, jonge kinderen en pubers staan erg open voor de buitenwereld. Zo kunnen problemen op school ontstaan of in een bepaalde levensfase. Ze pikken gemakkelijk gevoelens en emoties van anderen op wat kan leiden tot (onverklaarbare) klachten. Natuurlijk kan er ook sprake zijn van disbalans in het eigen systeem van het kind.

Jongeren

Volwassen worden gaat vaak niet vanzelf. Allerlei indrukwekkende ontwikkelingen en processen voltrekken zich op weg naar volwassenheid. In iedere levensfase word je geconfronteerd met nieuwe situaties en je moet uitzoeken hoe je je daartoe verhoudt, wie je bent en wie je wilt zijn. Zeker jongeren zijn kwetsbaar in die ontwikkeling en kunnen daar erg mee worstelen.

Op school, thuis, op je werk, tussen vrienden, of als je alleen bent. Vaak is het zoeken naar houvast en zelfvertrouwen om al die indrukken te kunnen plaatsen. Onzekerheid, je anders voelen of  leerproblemen zijn slechts een paar voorbeelden die het gevolg kunnen zijn.

Volwassenen

Onze maatschappij stelt hoge eisen aan ons functioneren en vraagt steeds meer van ons. Wat gemakkelijk kan zorgen voor stress met als gevolg dat zich ongewenst gevoelens, gedachten, klachten of ziektebeelden kunnen ontwikkelen. Vaak weet je ergens wel dat er iets niet klopt, maar kan je er je vinger niet op leggen, of heb je geen idee hoe het anders kan.

                                                                     Praktijk Ralf Groenveld is gevestigd in de Gemeente Meerssen, Zuid-Limburg

                                                                                                                                     © 2018